Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2006

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Σε μια συγκυρία που το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και σε τροχιά νίκης, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση επιστρατεύουν εντός και εκτός πανεπιστημίων τα τελευταία όπλα που τους απέμειναν για να το αναδιαρθρώσουν και να το καταστείλουν. Εκτός πανεπιστημίου οι φοιτητές «συνδιαλέγονται» με τα ΜΑΤ και εντός αυτών, μετά τη συντριπτική ήττα της ΔΑΠ σε όλες τις σχολές, το ρόλο αυτών που υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις. Στη Νομική αυτό εκφράστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην πρακτική που ακολούθησαν οι κ.Λεβέντης και Λαζαράτος.
Ο Λαζαράτος αγνοώντας επιδεικτικά την απόφαση του Συλλόγου να παραλύσει κάθε εκπαιδευτική διαδικασία στην κατειλημμένη Νομική, εξέτασε στην Σύνθεση Δημοσίου λιγότερους από 10 φοιτητές, ούτε καν σε κάποιο περιφερειακό κτήριο ή στο γραφείο του, αλλά στα Starbucks της πλατείας Κοραή. Η πρακτική αυτή είναι απαράδεκτη στο βαθμό που όχι μόνο Δε σέβεται τις αποφάσεις του Συλλόγου, αλλά και διαχωρίζει τους; φοιτητές σε μια λογική πελατειακών σχέσεων σε λίγους και εκλεκτούς, για να εξυπηρετηθούν οι όποιες προσωπικές ή πολιτικές σκοπιμότητες και στοχεύσεις του κάθε καθηγητάκου ή παρατρεχαμενου. Από την άλλη, ο κ.Λεβέντης επιχείρησε να κόψει την αλυσίδα στην πόρτα της Ιπποκράτους 33 για να κάνει μάθημα σε κάποιους μεταπτυχιακούς. Αυτή η τραγελαφική κατάσταση λειτουργεί σαφέστατα εις βάρος των κινητοποιήσεων. Οι καθηγητές διασπείρουν με συντονισμένο τρόπο την αβεβαιότητα στο φοιτητικό σώμα παίζοντας με την αγωνία όλων μας τόσο για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων όσο και για την εξεταστική. Από την πλευρά μας καλούμε τους καθηγητές που προχωρούν σε τέτοιου τύπου κινήσεις να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της γελειότητάς τους και να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου τόσο για την κατάληψη όσο και για την εξεταστική.
Ακόμα δεσμευόμαστε ότι αυτές οι κινήσεις θα απαντιούνται με τον πιο σκληρό τρόπο μέχρι να διασφαλιστί η συμμόρφωση όλων στις αποφάσεις των φοιτητών.


Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης

3 Comments:

At 9:34 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

nai twra tous epiase to filotimo tus kathigites na exetasoun sta starbucks kiolas!! xaxa otan bariountai na erthoun na kanoun mathima mipws telika to kanoun sta goody's?giati den mas sebontai katholou?

 
At 10:36 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

sta starbucks kiolas? kai amerikanaki wraia protypa dinoun mprabo mprabo...

 
At 2:02 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Paranomes einai einai katalipseis kai oxi oi exetaseis.

Alla afou etsi exete mathei sto Elladistan etsi lete

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home