Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2006

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Σήμερα 08/06/06 έγινε στο κέντρο της Αθήνας η μεγαλύτερη πανελλαδική φοιτητική πορεία των τελευταίων χρόνων. Πάνω από 20000 φοιτητές από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για την εκπαίδευση. Η διαδήλωση αυτή έλαβε χώρα μετά τις μεγάλες πορείες των προηγούμενων εβδομάδων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και με πάνω από 340 ΑΕΙ και ΤΕΙ υπό κατάληψη.
Οι φοιτητές διαδήλωσαν εναντιομενοι στο νέο νόμο-πλαίσιο που μέσα από τομές πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα – όπως οι διαγραφές φοιτητών μετά από κάποια έτη σπουδών , η αμφισβήτηση του ασύλου και η επέμβαση της αστυνομίας για απλά αυτόφωρα πλημμελήματα , η κατάργηση φοιτητικών παροχών (βιβλία κτλ..)- έρχεται να εγκαθιδρύσει στα πανεπιστήμια , και πάντοτε σε συνδυασμό με τα επερχόμενα ιδιωτικά πανεπιστήμια , μια νέα πραγματικότητα σκληρότερων και αυταρχικότερων όρων φοίτησης, εντατικότερων ρυθμών σπουδών , πειθάρχησης των φοιτητών σε μια πραγματικότητα απαξιωμένων πτυχίων , εργασιακής περιπλάνησης , συρρίκνωσης των δημοκρατικών ελευθεριών, ποινικοποίησης της συλλογικής δράσης και υποβάθμισης της κοινωνικής ζωής. Απέναντι σε αυτές λοιπόν τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, που πάλευαν να διασφαλίσουν ως οι μόνοι αρμόδιοι τα συμφέροντά τους , η μόνη απάντηση του υπουργείου ήταν μια προσχεδιασμένη και συντονισμένη από τα κυβερνητικά επιτελεία επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές..
Στο κέντρο της Αθήνας κατά την αποχώρηση των φοιτητών από το υπουργείο παιδείας οι παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ που περίμεναν τους φοιτητές αντί της υπουργού , χτύπησαν απρόκλητα και με πρωτοφανή βιαιότητα όπως είδε ολόκληρη η Ελλάδα την πορεία με δακρυγόνα , γκλομπ , χημικά και κροτίδες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών φοιτητών αλλά και απλών πολιτών και πολλές αδικαιολόγητες συλλήψεις φοιτητών.
Οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, οι καταλήψεις των σχολών καθώς και οι ανακοινώσεις συμπαράστασης από δεκάδες σωματεία εργαζομένων δείχνουν ότι αυτό το κίνημα έχει μεν απέναντι του την κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ αλλά αγκαλιάζεται από την πλειοψηφία του λαού και του κόσμου της εκπαίδευσης έχει σαφώς νικηφόρα προοπτική.
Οι επιθέσεις τους δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Ο αγώνας απέναντι στα νομοσχέδια είναι μαζικός, θα είναι διαρκείας και η μόνη κατάληξή του θα είναι η νίκη του φοιτητικού κινήματος.
Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα και των καταλήψεων. Καλούμε όλη την νεολαία, τον κόσμο της εργασίας και της εκπαίδευσης να αγωνιστεί μαζί μας.
Στέλνουμε τελεσίγραφο στο υπουργείο να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει σε καμία κατάθεση νομοσχεδίου για αλλαγή στο νόμο-πλαίσιο .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
· Καμιά αλλαγή στο νόμο-πλαίσιο. Καμιά κατάθεση νομοσχεδίου μέσα στο καλοκαίρι.
· Καμιά αναθεώρηση του άρθρού 16 και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
· Απόσυρση των νομοσχεδίων για αξιολόγηση , ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
Αν δεν εναρμονιστεί με τις ανάγκες και τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος ο μόνος δρόμος για την Υπουργό είναι αυτός της παραίτησης.
Επόμενο βήμα θα είναι η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ την Πέμπτη 15/06/06 στις 12.00 στα Προπύλαια.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ:
Ø Σε κλεισίματα δρόμων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και σε πολύμορφες εκδηλώσεις.
Ø Σε μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 14/06/06 στις 19.00 στο Σύνταγμα.


ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!