Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2006

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Για μια ακόμη φορά μια μαζικότατη φοιτητική διαδήλωση περισσότερων από 20000 συμμετεχόντων αντιμετωπίστηκε από τις δυνάμεις καταστολής με το πιο βάρβαρο τρόπο.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα και απροκάλυπτα στα μπλοκ των φοιτητών επιχειρώντας να διαλύσουν την πορεία. Οι διμοιρίες έριχναν συνεχώς, από τη Μητροπόλεως μέχρι και το Πολυτεχνείο, όλων των ειδών τα χημικά και αμέτρητα δακρυγόνα ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ μπλοκ των φοιτητών, ακόμα και μέσα στο, προστατευόμενο από άσυλο, Πολυτεχνείο, ξυλοκόπησαν αδιακρίτως δεκάδες φοιτητές αλλά και δημοσιογράφους και περαστικούς (200 τραυματίες), ενώ προέβησαν σε περισσότερες από 80 προσαγωγές, αποκόπτοντας αλυσίδες φοιτητών από την πορεία!
Η Κυβέρνηση απέδειξε ότι η απάντησή της στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές, στο φοιτητικό κίνημα, είναι οι ασπίδες, τα γκλομπς και τα αμέτρητα χημικά. Απέδειξε ότι σκοπός της είναι η τρομοκράτηση των φοιτητών και όλου του λαού, η βίαιη καταστολή του φοιτητικού κινήματος ενάντια στα σχέδιά της αλλά και γενικότερα, η καταστολή κάθε εστίας αντίστασης σε αυτά που ετοιμάζει στο χώρο της εκπαίδευσης, της εργασίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ωστόσο, το φοιτητικό κίνημα από την πλευρά του απέδειξε και αποδεικνύει καθημερινά στις εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές ότι οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως την τελική νίκη, ώσπου η κυβέρνηση και η Υπουργός να δεσμευτούν ότι δε θα προχωρήσουν στα αντιδραστικά τους σχέδια(νέος νόμος-πλαίσιο, κατάργηση του ασύλου, ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ) εφαρμογή ήδη ψηφισμένου νόμου. Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωσαν την Πέμπτη 08/06/06 στους δρόμους της Αθήνας προκάλεσαν και θα συνεχίσουν να προκαλούν πολιτικό σεισμό στην κυβέρνηση. Θα αγωνίζονται για το μέλλον τους στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην κοινωνία.
Για αυτό το λόγο,το απόγευμα της πέμπτης , και αφού το Πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο κατέληξε στο Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε πορεία από χιλιάδες φοιτητές προς τη ΓΑΔΑ με σκοπό να απελευθερωθούν όλοι οι φοιτητές που προσήχθησαν από την αστυνομία. Τελικά, σε 4 από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες προφανώς αβάσιμες και κατασκευασμένες, έτσι θα είμαστε όλοι στις 21/06/06 ώρα 11.00 στην Ευελπίδων, ούτως ώστε να αθωωθούν οι 4 συνάδελφοι και συναγωνιστές μας. Το φοιτητικό κίνημα θα σπάσει την κρατική τρομοκρατία έμπρακτα και θα πετύχει να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας στον αγωνιζόμενο λαό. Στην καταστολή του πλέον πολιτικά επικίνδυνου κομματιού του Φοιτητικού Κινήματος, απαντάμε με τη μαζικοποίηση των αγώνων μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
http://www.minpress.gr/cgi-bin/hwebnews.exe?-A=18815&-V=mme_cyber&-w=&-P
(Συνάπτεται η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Ευάγγελο Αντώναρο σχετικά με τα γεγονότα της πορείας. )




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ