Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη: Ιανουάριος 2007
ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007
Ο φετινός Γενάρης αποτελεί μια χρονική περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του δημόσιου πανεπιστημίου, και πάνω απ’ όλα κρίσιμη περίοδο για των μέλλων όλων ανεξαιρέτως των φοιτητών. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ συναινούν πλήρως ώστε το άρ.16 να αναθεωρηθεί στην κατεύθυνση άρσης του αποκλεισμού λειτουργία ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, η κυβέρνηση δια μέσου του κυβερνητικού της εκπροσώπου παίρνοντας λαβή από τα επεισόδια που ακολούθησαν την μεγαλειώδη πορεία στις 17/1 γύρω από το χώρο του πολυτεχνείου, επαναφέρει στο προσκήνιο το νέο νόμο-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια διατρανώνοντας ευθαρσώς πως έγινε «επαρκής διάλογος για το ζήτημα». Για ακόμη μία φορά, όλοι οι φοιτητές καλούμαστε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ενάντια σε μια κυβέρνηση που, παρά τη μαζικότητα και τη δυναμική της φοιτητικής έκρηξης ενάντια στο νόμο πλαίσιο το Μάη-Ιούνη, είναι άτεγκτη ως προς την προώθηση όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων που υπονομεύουν το μέλλον μας.
Στις 10 του μήνα, με εξαιρετικά πραξικοπηματικό τρόπο, ξεκίνησε και τελείωσε στην επιτροπή αναθεώρησης η συζήτηση για το άρθρο 16. ταυτόχρονα, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναινούσαν στην υποθήκευση του μέλλοντός μας, έξω από τη Βουλή η νεολαία και το φοιτητικό κίνημα έδωσαν τη δική του αποφασιστική απάντηση. Στις 17 στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, 20.000 φοιτητές στηριζόμενοι στα αγωνιστικά πλαίσια των κατειλημμένων σχολών που ξεπέρασαν τις 250,έδωσαν και πάλι δυναμικό παρόν στην πανελλαδική πορεία, ενώ μια σειρά φοιτητικών συλλόγων, συγκρούστηκαν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα με τις δυνάμεις καταστολής, που είχαν παραταχτεί έξω από τη Βουλή, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της αστυνομίας να οριοθετεί χωροταξικά τις πορείες, στήνοντας «κόκκινες ζώνες» έξω από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Το άρθρο 16 του Συντάγματος αποτελεί το τελευταίο προπύργιο της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, καθώς απαγορεύει τη σύσταση και λειτουργία Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από μη κρατικούς φορείς. Η αναθεώρηση του στοχεύει στην άρση αυτής της απαγόρευσης και, συνεπώς, στην ίδρυση ιδιωτικών ιδρυμάτων σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας με τα δημόσια. Ωστόσο η άποψη ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σε βάθος χρόνου δεν ευσταθεί, καθώς η αναθεώρηση θα έχει ως επιπλέον συνέπεια την άμεση αναγνώριση των τίτλων σπουδών των ήδη υπαρχόντων ιδιωτικών ιδρυμάτων ( ΙΕΚ, BCA, DEREE, IST studies) και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών. Το μέλλον του δημοσίου πανεπιστημίου μετά την αναθεώρηση διαγράφεται δυσοίωνο, καθώς αυτή θα επιφέρει δυσμενείς αλλαγές τόσο στο πρόγραμμα σπουδών και στα πτυχία των δημοσίων ιδρυμάτων, όσο και στην εσωτερική τους λειτουργία.
► Η υιοθέτηση εκ μέρους των ιδιωτικών ιδρυμάτων προγραμμάτων σπουδών ευέλικτων και προσαρμόσιμων στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, έχει ως επακόλουθο την παροχή εξειδικευμένων τίτλων σπουδών, απογυμνωμένων από εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα. Η πρόσκαιρη και γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τέτοιων ιδρυμάτων, θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τα δημόσια πανεπιστήμια, στρέφοντας τα προς την ίδια κατεύθυνση διάσπασης του προγράμματος σπουδών και εξειδίκευσης,κατακερματισμού των γνωστικών αντικειμένων και μετατροπής των πτυχίων σε φακέλους τυπικών δεξιοτήτων χωρίς κανένα επαγγελματικό αντίκρισμα και κανένα μορφωτικό υπόβαθρο.
► Ο κάτοχος ενός εξειδικευμένου πτυχίου, καθώς στερείται εύρους εργασιακών επιλογών μετατρέπεται σε έρμαιο των διακυμάνσεων της αγοράς εργασίας, με αποτέλεσμα την αέναη εργασιακή περιπλάνηση, εφόσον το εξειδικευμένο πτυχίο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις συγκυριακές απαιτήσεις του εργασιακού κόσμου και σε μία ενδεχόμενη μεταβολή τους, μπορεί να απαξιωθεί πλήρως. Συνεπώς ο εξειδικευμένος απόφοιτος έχει να επιλέξει μεταξύ της μόνιμης ανεργίας ή της επανειδίκευσης, οδηγούμενος έτσι σ’ ένα φαύλο κύκλο ειδίκευσης- ανεργίας- επανειδίκευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση πολύτιμη θα εμφανίζεται η αρωγή των ΙΔΒΕ που- με το αζημίωτο βέβαια- θα παρέχουν επανειδίκευση και την ψευδαίσθηση εργασιακής κατοχύρωσης.
► Ως προς την εσωτερική λειτουργία των ιδιωτικών ιδρυμάτων, κύρια χαρακτηριστικά της δεν μπορούν παρά να είναι η εντατικοποίηση και η πειθάρχηση των φοιτητών. Οι σκληροί όροι φοίτησης, με χαρακτηριστικά όπως λήψη απουσιών, υποχρεωτικές εργασίες, αλυσίδες μαθημάτων και ανώτατο όριο φοίτησης συνθέτουν ένα πεδίο στο οποίο δε χωρεί καμία άλλη δραστηριότητα εκτός από την εντατική μελέτη και το στείρο επιστημονισμό. Πεδίο το οποίο δεν επιτρέπει καμία ανάπτυξη πολιτικοσυνδικαλιστικής δράσης των φοιτητών και την από κοινού προάσπιση και διεκδίκηση των συμφερόντων τους.
► Βασικό ανάχωμα στην ανάπτυξη κινητοποιήσεων θα αποτελεί και η απουσία ασύλου στα ιδιωτικά ιδρύματα, της οποίας τα...”κενά’ θα συμπληρωθούν από ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης οι οποίες θα εξασφαλίζουν την “καθωσπρέπει’ συμπεριφορά των φοιτητών. Όλα αυτά σκιαγραφούν ένα πανεπιστήμιο, όπου οι φοιτητές θα είναι απόλυτα πειθαρχημένοι στις κυβερνητικές επιλογές, ενώ δε θα τολμούν να αρθρώνουν λέξη μπροστά στην καθηγητική αυθαιρεσία, ούτε να αμφισβητούν την αυθεντία του καθηγητή.
► Όπως είναι αυτονόητο, στο λεξικό των ιδιωτικών ιδρυμάτων, ο όρος φοιτητικές παροχές δεν υφίσταται, καθώς τα πάντα λειτουργούν με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αποσκοπούν στο κέρδος, αφού ένα ιδιωτικό ίδρυμα δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από μια εμπορική επιχείρηση… Παροχές όπως δωρεάν συγγράμματα, στέγαση και σίτιση δε συνάδουν με το χαρακτήρα τέτοιου είδους πανεπιστημίων, όπου λαμβάνει χώρα μια αγοραπωλησία μεταξύ παροχής γνώσης και αφομοίωσής της, καθώς πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των ανταποδοτικών κριτηρίων.
Το ζήτημα του νόμου πλαισίου της εντατικοποίησης και της πειθάρχησης, που ξαναβγήκε με τόσο έντονο και επιτακτικό τρόπο στο προσκήνιο , είναι εξίσου σημαντικό για τα σχέδια της κυβέρνησης και συνδέεται άμεσα με την αναθεώρηση του άρθρου 16, αφού «εναρμονίζει» τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων με αυτή των ιδιωτικών. Σε τελική ανάλυση, είναι στοίχημα για την ΝΔ, όπως ήταν και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να καταφέρει να τιθασεύσει το φοιτητικό κίνημα, να τιθασεύσει τον πλέον «επικίνδυνο» εχθρό για τα σχέδιά της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι ρυθμίσεις του νόμου πλαισίου έχουν ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ένταση των ρυθμών σπουδών (ν+2, προαπαιτούμενα, κατάργηση του ασύλου κλπ), που σαν αποτέλεσμα θα είχε την πειθάρχηση, την καθυπόταξη αλλά και την εξατομίκευση των φοιτητών, την απαξίωση των γενικών συνελεύσεων και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Επιπλέον, θέτει τις βάσεις για διευρυμένη περικοπή κάθε είδους δωρεάν παροχής στους φοιτητές, από τα συγγράμματα έως τη σίτιση και τη στέγαση στις εστίες, εισάγοντας, απ’ την άλλη, κριτήρια ιδιωτικής οικονομίας και ανταποδοτικότητας στη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Η κυβέρνηση σε αυτή τη συγκυρία που έχει πετύχει σημαντικές νίκες απέναντι στο κίνημα των εργαζομένων και στην προσπάθειά της να προωθήσει μεταρρυθμίσεις που ελλοχεύουν τον κίνδυνο κοινωνικών εκρήξεων επιλέγει με πολύ σαφή τρόπο την κατασταλτική θωράκιση του κράτους, με σκοπό να υπάρχει σε κάθε περίπτωση η δυνατότητα «ομαλής» εμπέδωσης των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. Αφενός, μέσω διαδικασιών ιδεολογικής και πολιτικής πειθάρχησης και πρόληψης πιθανών αντιστάσεων και, αφετέρου , μέσω άμεσης και φυσικής καταστολής κάθε είδους κινήσεων που έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική του κυβερνητικού μπλοκ. Η όλο και συχνότερη άσκηση «υπέρμετρης βίας» ενάντια σε μετανάστες ,φοιτητές , εργαζόμενους που ενίοτε κατέληξαν ακόμα και σε θανάτους (π.χ. του μετανάστη μετά από ξυλοδαρμό του στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας), η επιστράτευση από πλευράς της ΔΑΠ παρακρατικών μηχανισμών κατά τη διάρκεια γενικών συνελεύσεων φοιτητικών συλλόγων και οι συνεχείς παραβιάσεις του πανεπιστημιακού ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις καθιστούν σαφείς τις επιθετικές διαθέσεις της κυβέρνησης, του Πολύδωρα και των μηχανισμών τους απέναντι στις κινητοποιήσεις και στους φορείς αυτούς που είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι για την πολιτική τους. Ταυτόχρονα, οι πορείες καταστέλλονται, ενώ πριν λίγες μόλις μέρες απαγορεύτηκε σε πορεία καν να ξεκινήσει.
Ξεχωριστό και εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο στο ζήτημα της κρατικής καταστολής, όπως αυτή αναδεικνύεται και ενισχύεται τα τελευταία χρόνια, αποτελούν τα γεγονότα στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, όπου μέλη του φοιτητικού συλλόγου διώκονται κατόπιν μηνύσεων από ακαδημαϊκά όργανα και ιδιώτες αλλά και εισαγγελική αρχή για την συνδικαλιστική τους δράση για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην δωρεάν σίτιση των φοιτητών.
Αυτές ακριβώς οι διεκδικήσεις και οι συλλογικές πρακτικές αναδεικνύονται σήμερα πιο αναγκαίες από ποτέ για το ίδιο το λαϊκό κίνημα, αφού μετά από τρία χρόνια νέο-δημοκρατικής διακυβέρνησης, η επίθεση στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των συμβασιούχων δείχνει την αναλγησία και την αδιαλλαξία της. Επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις τόσο των μεγάλων λιμανιών της χώρας – Πειραιάς, Θες/νίκη – όσο κυρίως του ΟΤΕ και άλλων ΔΕΚΟ, με αποτελέσματα καταστροφικά κυρίως για τους χιλιάδες εργαζομένους σε αυτές, αλλά και για τα εκατομμύρια πολιτών που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται. Επιπλέον, η αναθεώρηση του Συντάγματος στο σύνολό της πρόκειται να θεσμοθετήσει, πέραν του αρ.16, δυσμενέστατες, μεταρρυθμίσεις για τους εργαζόμενους αλλά και ολόκληρο το λαό (άρση μονιμότητας δημ.υπ., συνταγματικό δικαστήριο, αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων, απαγόρευση καταβολής αναδρομικών κ.ά.) Τέλος, ανοίγει πολύ έντονα το ζήτημα του ασφαλιστικού συστήματος, αφού είτε με σκόρπιες δηλώσεις διάφορων παραγόντων είτε με επίσημες ανακοινώσεις και επιλογές ανακινούνται τα όρια συνταξιοδότησης, αυξήσεις στις εισφορές των εργαζομένων, περικοπές επιδομάτων και, βέβαια, προωθείται ακόμη περισσότερο η ελαστική-ανασφάλιστη εργασία. Τα μέτωπα αυτά είναι τα πλέον καυτά τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για ολόκληρο το λαό και το λαϊκό κίνημα.
Οι επόμενες ημέρες θα πρέπει να σημαδευτούν από αλυσιδωτές εκρήξεις σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε αίθριο όπου ζει και αναπνέει το φοιτητικό κίνημα. Οφείλουμε να διεξάγουμε μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη απέναντι στις συνασπισμένες δυνάμεις κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης» ώστε να μην αναθεωρηθεί το αρ.16 του συντάγματος και να αποσυρθεί πριν ακόμα κατατεθεί ο νέος νόμος – πλαίσιο. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, ζωντανές καταλήψεις και δυναμικές κινητοποιήσεις οφείλουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με την πολιτική που απαξιώνει τα πτυχία μας, εντείνει τους ρυθμούς σπουδών μας, πλήττει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, και τελικά υπονομεύει το ίδιο μας το μέλλον. Οφείλουμε, ως φοιτητικοί σύλλογοι, να επιδιώξουμε την ενότητα στη δράση μας, έναν και ενιαίο συντονισμό στις πρωτοβουλίες μας, τη συγκρότηση εντέλεί ενός ισχυρού μετώπου όλων των φοιτητών, των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εργαζόμενων, όλου του λαού ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα φερέφωνά της στα αμφιθέατρα.
Απέναντι στην κυβερνητική αποφασιστικότητα και την ένταση της καταστολής των κινητοποιήσεων, το φοιτητικό κίνημα πρέπει να επιδείξει ανάλογη αποφασιστικότητα, ειδικά στο βαθμό που η έκβαση της μάχης ενάντια στην αναθεώρηση του αρ.16, αν και έχει χαρακτήρα αγώνα διαρκείας, κρίνεται σε κάθε κρίσιμη επιμέρους μάχη που δίνεται. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, μαχητικές διαδηλώσεις, με αμεσοδημοκρατικό συντονισμό, ασκώντας πολιτικές πιέσεις στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι να αποσπάσει την πολιτική δέσμευση ότι το άρ.16 δε θα κριθεί αναθεωρητέο και ότι ο νόμος πλαίσιο δε θα κατατεθεί, πόσο μάλλον σε περίοδο εξεταστικής.
- κόντρα στη χυδαία πολιτική προπαγάνδα της ΔΑΠ για χαμένα εξάμηνα και εξεταστικές, που είναι εντελώς αστήρικτη καθώς ο απαιτούμενος αριθμός μαθημάτων έχει ολοκληρωθεί και πολύ περισσότερο καθώς το ίδιο το κίνημα θα τη διασφαλίσει όπως τη διασφάλισε και πέρυσι…
- κόντρα σε οργανωμένα σαμποτάζ των συντονιστικών επιτροπών και των συντονιστικών καταλήψεων
- κόντρα σε λογικές καπελώματος και κομματικής εξαργύρωσης του φοιτητικού κινήματος…
- κόντρα σε λογικές εκτόνωσης και τεχνητού «κλεισίματος» των κινηποιήσεων…
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
- με δυναμικές μορφές πάλης (συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις κ.ά.) που θα έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης και υπουργείου σε κάθε επίπεδο
- με αμεσοδημοκρατικές, ανοιχτές διαδικασίες συντονισμού: Συντονιστικές Επιτροπές Καταλήψεων ανοιχτές και όχι αντιπροσωπευτικές, με χαρακτήρα πολιτικό και όχι απλώς εκτελεστικό ή γραφειοκρατικό, οι οποίες θα λαμβάνουν αποφάσεις με σύνθεση και θα τις σέβονται, θα χαράσσουν πολιτικό σχεδιασμό για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων των συλλόγων στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων (αλλά όχι επαναλαμβάνοντας τες αποστειρωμένα), που θα δίνουν ουσιαστικό χώρο έκφρασης στο εσωτερικό τους σε κάθε φοιτητή που επιθυμεί να εμπλακεί στις διαδικασίες του κινήματος με ισότιμο τρόπο
- με Πανελλαδικό Συντονιστικό Καταλήψεων και Γενικών Συνελεύσεων, που θα διεξάγεται (στα χνάρια του Μαΐου-Ιουνίου) με μαζικούς όρους, αμέσως μετά τις πορείες, δίνοντας τη δυνατότητα στο σύνολο του φοιτητικού κόσμου που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις να παίζει ενεργό ρόλο στη χάραξη και την υλοποίηση του σχεδιασμού του κινήματος, χωρίς παραταξιακά χαρακτηριστικά, συντονιστικό που θα συντονίζει με έναν και ενιαίο τρόπο όλους τους συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ.16Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ, ΣΤΑ Ν+2, ΣΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
- ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΙΒΔΜ, ΔΟΑΤΑΠ
- ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ.
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 10.
- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΜΑΡΙΕΤΑ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
- ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
- ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΝΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
- ΝΑ ΜΗΝ «ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ» ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΧΙ στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
- ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
- ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1. ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1
- ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ
- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ.16Σ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
- ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ Γ.Σ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΟΡΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
- ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ
- ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ
ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
- ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
- ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ
1 Comments:
ΟΣΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ Η΄ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 7&33,ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΜΕ Η΄ΘΑ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ&ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΤΗΡΙΑ;
Δημοσίευση σχολίου
<< Home