Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2006

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006


Διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η υπουργός, μετά τις εντονότατες πιέσεις που δέχτηκε από τη μαζικότητα και τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να υποσχεθεί τη δημοσίευση προσχεδίου του νέου νόμου-πλαισίου, με υποχωρήσεις ως προς τα κύρια σημεία αντιπαράθεσης. Οι επικείμενες αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο του ’82 για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του αρ.16 Σ για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ, ξεσήκωσαν αντιδράσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις έχουν μαζικοποιηθεί και βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική νίκη, την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου και τη δέσμευσή της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για μη αναθεώρηση του αρ.16Σ. Το φοιτητικό κίνημα πήρε και διατηρεί γιγαντιαία χαρακτηριστικά, παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικές πιέσεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και στο σύνολο της κοινής γνώμης.
Όσον αφορά στις αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο, επιχειρείται με ξεκάθαρο τρόπο η περαιτέρω εντατικοποίηση των ρυθμών φοίτησης με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη πειθάρχηση του φοιτητικού σώματος, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός άλλου μοντέλου φοιτητή, αποφοίτου και εργαζομένου. Ενός εργαζομένου πειθήνιου, έρμαιου στις ορέξεις και υποταγμένου στις ανάγκες του κάθε εργοδότη, χωρίς καμία δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων του.

  • Εισαγωγή ανώτατου ορίου φοίτησης στα ν+2 χρόνια. Δηλαδή αν οι φοιτητές δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε 6 ή 7 χρόνια, θα διαγράφονται απ’ τις σχολές!
  • Απαγόρευση μεταφοράς μαθημάτων. Δηλαδή όποιοι φοιτητές δεν επιτυγχάνουν σε ορισμένα μαθήματα εξαμήνου, δε θα μπορούν να δίνουν μαθήματα επόμενων εξαμήνων (ώσπου να φτάσουν τα ν+2 έτη και να διαγραφούν οριστικά απ’ τη σχολή…)!
  • Ανώτατο όριο εξέτασης έως 4 φορές ανά μάθημα, με την τέταρτη μπροστά σε «επιτροπή καθηγητών»!
  • Αναδιαμόρφωση του καθεστώτος του ασύλου, με στόχο την πλήρη κατάργησή του, ρύθμιση που αποτελεί καίριο πλήγμα στην πολιτική δράση, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή μέσα στο πανεπιστήμιο. Το ίδιο το φοιτητικό κίνημα πλήττεται άμεσα, με την έννοια ότι κάθε είδους συλλογική ριζοσπαστική πρακτική θα μπορεί να θεωρηθεί λόγος άρσης του ασύλου κι έτσι να καταστέλλεται χωρίς δεύτερης σκέψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η «εξύβριση»(πλημμέλημα) θα αποτελεί λόγο άρσης του ασύλου…
  • Μάνατζερ στα ιδρύματα, με συνέπεια τη λειτουργία αυτών με κριτήρια ιδιωτικής οικονομίας και προφανώς την επιπλέον περικοπή των δωρεάν παροχών προς τους φοιτητές. Άλλωστε, ήδη προτάθηκε η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!
    Ωστόσο, η κυβέρνηση, βαδίζοντας στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., δε σταματάει εδώ. Μετά τους νόμους που ψηφίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι (αξιολόγηση, ΙΒΔΜ, ΔΟΑΤΑΠ), το υπουργείο ετοιμάζει την αναθεώρηση του αρ.16 Σ και την ελεύθερη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 Σ θα σημάνει την εξίσωση των τίτλων σπουδών του ελληνικού πανεπιστημίου με τους τίτλους των ιδιωτικών ιδρυμάτων (π.χ. BCA, Deree…). Αυτή η προς τα κάτω εξίσωση θα οδηγήσει τα πτυχία των δημόσιων ΑΕΙ σε μια κατεύθυνση εξειδίκευσης (εφόσον τα ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν ειδικευμένους τίτλους), κάτι το οποίο θα καταδικάσει τον απόφοιτο σε εργασιακή ανασφάλεια, αφού το ειδικευμένο και πλήρως εξατομικευμένο πτυχίο θα του παρέχει βραχύβια, αν όχι καμία, εργασιακή προοπτική.
    Το πανεπιστήμιο που εδώ και 20 χρόνια οραματίζονται και προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην κατεύθυνση των επιταγών της Ε.Ε. και της συνόδου της Μπολόνια, φαίνεται ολοκάθαρα στον ορίζοντα. Η άτακτη υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Παπανδρέου περί μη στήριξης της αναθεώρησης του αρ.16Σ, αποτέλεσε το πρώτο εμφανές αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το φοιτητικό κίνημα στο βαλτώδες πεδίο της συναίνεσης. Οραματίζονται ένα πανεπιστήμιο με αυταρχική λειτουργία, φυσική συνέχεια ενός καταπιεστικού σχολείου, από το οποίο, εξάλλου, οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν ένα πτυχίο το οποίο δε θα κατοχυρώνει ουσιαστικά τίποτα παρά μόνο ανασφάλεια στην εργασία.
    Απ’ την άλλη πλευρά όμως, οι Γενικές Συνελεύσεις όλων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, των φοιτητικών Συλλόγων μαζικοποιήθηκαν φθάνοντας ασύλληπτα νούμερα, οι σύλλογοι που παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις πληθαίνουν κάθε βδομάδα. Οι κατειλημμένες σχολές της προηγούμενης εβδομάδας έφτασαν τις 411. Τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν κάθε όριο μαζικότητας, αναδεικνύοντας το φοιτητικό κίνημα του 2006 ίσως στο μαζικότερο μετά τη μεταπολίτευση. Οι φοιτητές αρνήθηκαν και αρνούνται να πάρουν μέρος στο στημένο διάλογο της κυβέρνησης και απέδειξαν ότι μπορούν πλέον να επιβάλλουν τα αιτήματά τους στην υπουργό. Ο «διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» που για ακόμη μία φορά υπόσχεται η κυβέρνηση δεν χωρά τους φοιτητές, οι οποίοι δε θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από την απόσυρση του νομοσχεδίου, ούτε καν τον «εξορθολογισμό» του.
    Η συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, ενός μετώπου που συσπειρώνει όλους τους φοιτητές και περιλαμβάνει όλους τους φορείς της εκπαίδευσης που αντιτίθενται στο νόμο πλαίσιο και τα υπόλοιπα νομοθετήματα, αποδείχθηκε αναγκαία συνθήκη για την τελική πορεία προς τη νίκη του φοιτητικού κινήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ομοσπονδίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν από τη νέα χρονιά να μπουν δυναμικά στο χορό των κινητοποιήσεων.
    Πέραν τούτου, απαιτείται οι φοιτητικοί σύλλογοι να συντονίζουν με τρόπο ισότιμο και αμεσοδημοκρατικό την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα, ούτως ώστε ο αγώνας αυτός να γίνεται κτήμα όλων των φοιτητών, των εργαζομένων και να αποκτά τη στήριξη όλου του λαού. Καλούμε όλες τις Γενικές συνελεύσεις και τις Καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων σε ενιαίο συντονισμό της δράσης μας μέσα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.
    Ο ενιαίος συντονισμός της δράσης των φοιτητών αποτέλεσε βασικό πυλώνα της επιτυχίας του φοιτητικού κινήματος να συσπειρώσει χιλιάδες φοιτητών πίσω από τα πανώ των συλλόγων και να προσδώσει σε αυτούς αγωνιστική συνείδηση. Κάθε αντίληψη που παραμένει εκτός του ενιαίου συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων με αυτοαναφορικά παρασυντονιστικά, αποδέχεται το διαχωρισμό των συντονιστικών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατεβάζει ξεχωριστά πανώ (φοιτητές πολυτεχνείου, ασοεε…), στοιχίζει ένα δυναμικό πίσω από «επιτροπές αγώνα» αντιθετικά προς αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων αυτών, δημοσιεύει σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας καταγγελίες πολιτικών χώρων που πρωτοστατούν από την αρχή της χρονιάς στις κινητοποιήσεις αλλά και του ίδιου του πανελλαδικού συντονιστικού καταλήψεων και γενικών συνελεύσεων, είναι τουλάχιστον διασπαστικές προς το φοιτητικό κίνημα. Καλούμε την ΚΝΕ (η οποία εκφράζεται μέσα στις σχολές από την ΠΚΣ), το Κεντρικό Συμβούλιο της οποίας κατήγγειλε το Συντονιστικό των καταλήψεων, να δείξει τη θέλησή της για ενότητα στο φοιτητικό κίνημα όχι μόνο σε επίπεδο ρητορείας και θεωρητικών εξαγγελιών μέσα στις γ.σ., αλλά στην καθημερινή πραγματικότητα των καταλήψεων και των διαδηλώσεων.
    Επίσης, καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, μέλη των οποίων επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη του ΤΕΦΑΑ, ξυλοκοπώντας φοιτητές και υπογράφοντας απειλιτικά κείμενα ΔΣ. Ο σ.φ. ΤΕΦΑΑ απέδειξε ότι παρά την κυριαρχία της ΔΑΠ, μπορεί να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και συναγωνιστές μας. Το φοιτητικό κίνημα μπορεί να δίνει απαντήσεις σε κάθε είδους τραμπουκισμούς της κυβερνητικής παράταξης. Οι απαντήσεις αυτές θα δίνονταν, δίνονται και θα δίνονται ξεκάθαρα στους δρόμους. Απαντήσεις τις οποίες θα λαμβάνει και η ίδια η κυβέρνηση, κάθε φορά που θα προσπαθεί μέσα από σκληρή καταστολή να αποτρέψει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις (όπως έγινε στην Κοζάνη, όπου η φοιτητική πορεία έληξε μετά από άγριο ξυλοδαρμό των φοιτητών από τα ΜΑΤ).
    Από τις πρώτες στιγμές της έξαρσης του φοιτητικού κινήματος θεωρήσαμε εξαιρετικά σημαντικό τα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να γίνουν ζητήματα που θα απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία. Επιδιώξαμε το φοιτητικό κίνημα να βρει την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και του λαού, ώστε να πυροδοτηθούν ευρύτερες αντιστάσεις στην κυβερνητική πολιτική από όλους όσους πλήττονται. Ήδη η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ εξήγγειλαν απεργία και στάσεις εργασίας για την Πέμπτη 22/6, οπότε και θα συμμετάσχουν στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.
    Άλλωστε, τα αιτήματα των εργαζομένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτά των φοιτητών, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας περήφανα την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχώρησε και προχωράει ακόμη σε σφοδρά πλήγματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ξεκινώντας πέρυσι με την ελαστικοποίηση του οχταώρου και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, συνεχίζει με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, που επί της ουσίας μετακυλύει το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και με πολλές άλλες ρυθμίσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, οι οποίες καταδικάζουν τους εργαζομένους σε μια ζωή καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

    Στο δυσοίωνο μέλλον που ετοιμάζουν για τους φοιτητές, τους αποφοίτους και τους εργαζόμενους, το φοιτητικό κίνημα δε μπορεί παρά να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τη δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι ο νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα κατατεθεί καθόλου.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΣΤΑ ν+2 ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ.16Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΙΒΔΜ, ΔΟΑΤΑΠ
  • ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΤΙΣ 26-27/6
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ
  • ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
    ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
  • ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.
  • ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΝΝΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
  • ΝΑ ΜΗΝ «ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ» ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
    ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6
    ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, 12.00 στα Προπύλαια μαζί με τους εργαζόμενους και τα εργατικά συνδικάτα. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά κέντρα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/6
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στις 8/6 , ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6, 10.00 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
  • ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ , ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ, 9.30, ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
  • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ


ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ