Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη

Τρίτη, Ιουνίου 13, 2006

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΤΡΙΤΗ 13/6/2006
ΚΑΤΑΛΗΨΗ


Διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι επικείμενες αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο του ’82 για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του αρ.16 Σ για άρση της συνταγματικής απαγόρευσης ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ, ξεσηκώνουν αντιδράσεις του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις έχουν μαζικοποιηθεί και βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική νίκη. Συγκεκριμένα:
Επιχειρείται με ξεκάθαρο τρόπο η περαιτέρω εντατικοποίηση των ρυθμών φοίτησης με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη πειθάρχηση του φοιτητικού σώματος, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός άλλου μοντέλου φοιτητή, αποφοίτου και εργαζομένου. Ενός εργαζομένου πειθήνιου, έρμαιου στις ορέξεις και υποταγμένου στις ανάγκες του κάθε εργοδότη, χωρίς καμία δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων του.
Εισαγωγή ανώτατου ορίου φοίτησης στα ν+2 χρόνια. Δηλαδή αν οι φοιτητές δεν καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε 6 ή 7 χρόνια, θα διαγράφονται απ’ τις σχολές!
Απαγόρευση μεταφοράς μαθημάτων. Δηλαδή όποιοι φοιτητές δεν επιτυγχάνουν σε ορισμένα μαθήματα εξαμήνου, δε θα μπορούν να δίνουν μαθήματα επόμενων εξαμήνων (ώσπου να φτάσουν τα ν+2 έτη και να διαγραφούν οριστικά απ’ τη σχολή…)!
Ανώτατο όριο εξέτασης έως 4 φορές ανά μάθημα, με την τέταρτη μπροστά σε «επιτροπή καθηγητών»!
Αναδιαμόρφωση του καθεστώτος του ασύλου, με στόχο την πλήρη κατάργησή του, ρύθμιση που αποτελεί καίριο πλήγμα στην πολιτική δράση, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή μέσα στο πανεπιστήμιο. Το ίδιο το φοιτητικό κίνημα πλήττεται άμεσα, με την έννοια ότι κάθε είδους συλλογική ριζοσπαστική πρακτική θα μπορεί να θεωρηθεί λόγος άρσης του ασύλου κι έτσι να καταστέλλεται χωρίς δεύτερης σκέψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η «εξύβριση»(πλημμέλημα) θα αποτελεί λόγο άρσης του ασύλου…
Μάνατζερ στα ιδρύματα, με συνέπεια τη λειτουργία αυτών με κριτήρια ιδιωτικής οικονομίας και προφανώς την επιπλέον περικοπή των δωρεάν παροχών προς τους φοιτητές. Άλλωστε, ήδη προτάθηκε η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων!
Ωστόσο, η κυβέρνηση δε σταματάει εδώ. Μετά τους νόμους που ψηφίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι (αξιολόγηση, ΙΒΔΜ, ΔΟΑΤΑΠ), το υπουργείο ετοιμάζει την αναθεώρηση του αρ.16 Σ και την ελεύθερη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η αναθεώρηση του άρθρου 16 Σ θα σημάνει την εξίσωση των τίτλων σπουδών του ελληνικού πανεπιστημίου με τους τίτλους των ιδιωτικών ιδρυμάτων (π.χ. BCA, Deree…). Αυτή η προς τα κάτω εξίσωση θα οδηγήσει τα πτυχία των δημόσιων ΑΕΙ σε μια κατεύθυνση εξειδίκευσης (εφόσον τα ιδιωτικά ιδρύματα παρέχουν ειδικευμένους τίτλους), κάτι το οποίο θα καταδικάσει τον απόφοιτο σε εργασιακή ανασφάλεια, αφού το ειδικευμένο και πλήρως εξατομικευμένο πτυχίο θα του παρέχει βραχύβια, αν όχι καμία, εργασιακή προοπτική.
Το πανεπιστήμιο που εδώ και 20 χρόνια οραματίζονται και προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην κατεύθυνση των επιταγών της Ε.Ε. και της συνόδου της Μπολόνια, φαίνεται ολοκάθαρα στον ορίζοντα. Η άτακτη υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Παπανδρέου περί μη στήριξης της αναθεώρησης του αρ.16Σ, αποτελεί το πρώτο εμφανές αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το φοιτητικό κίνημα στο βαλτώδες πεδίο της συναίνεσης. Οραματίζονται ένα πανεπιστήμιο με αυταρχική λειτουργία, φυσική συνέχεια ενός καταπιεστικού σχολείου, από το οποίο, εξάλλου, οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν ένα πτυχίο το οποίο δε θα κατοχυρώνει ουσιαστικά τίποτα παρά μόνο ανασφάλεια στην εργασία.
Απ’ την άλλη πλευρά όμως, οι Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών Συλλόγων μαζικοποιούνται ολοένα και περισσότερο, οι σύλλογοι που παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις πληθαίνουν κάθε βδομάδα. Οι κατειλημμένες σχολές της προηγούμενης εβδομάδας έφτασαν τις 388 και ήδή αυτή τη βδομάδα τείνουν να ξεπεράσουν αυτό τον αριθμό.
Η πορεία τις 8/6, η μαζικότερη φοιτητική πορεία μετά τη μεταπολίτευση (20.000 φοιτητές απ’ την Αθήνα και τις επαρχιακές πόλεις) και η προαποφασισμένη πρωτοφανής καταστολή της με ξύλο, δακρυγόνα, χημικά και αναίτιες συλλήψεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση μετά την αποτυχία της να εμποδίσει την ανάπτυξη κινητοποιήσεων (αφενός με τον κατ’ επίφαση κοινωνικό διάλογο- βλ. ΕΣΥΠ – αφετέρου με τη δράση της ΔΑΠ και μερίδας των καθηγητών, που προσπάθησαν να συγκροτήσουν μπλοκ αντικατάληψης μέσα στις σχολές) επιστρατεύει το τελευταίο της όπλο για να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα: τη χρήση ωμής βίας απέναντι στους φοιτητές. Εξάλλου είναι προφανές ότι το χτύπημα της πορείας δεν ήρθε ως αποτέλεσμα των μεμονωμένων πρακτικών ατομικής βίας που χρησιμοποιήθηκαν από φορείς ξένους προς τους φοιτητικούς συλλόγους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ Δε δίστασαν να περικυκλώσουν το Πολυτεχνείο στο οποίο κατέληξε η πορεία πνίγοντας με δακρυγόνα τους 5000 φοιτητές που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο, καταστρατηγώντας ουσιαστικά το άσυλο.
Η απάντησή μας απέναντι στην κρατική καταστολή είναι ξεκάθαρη. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τις καταλήψεις μας και τις διαδηλώσεις. Ζητάμε την ενεργή συμπαράσταση όλου του λαού στο δίκαιο αγώνα μας, όχι μόνο για το δικό μας παρόν και μέλλον αλλά και για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων, που αυτή τη στιγμή παραβιάζονται κατάφορα. Γι’ αυτούς τους λόγους ο φετινός Ιούνιος είναι κρίσιμος για το μάλλον χιλιάδων φοιτητών που ήδη βρίσκονται στα πανεπιστήμια αλλά βέβαια και για όλους όσους θα μπουν σε αυτά τις επόμενες χρονιές. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να δώσει την απάντησή του στο υπουργείο παιδείας, την απάντηση των χιλιάδων φοιτητών απέναντι σε όσα αποφασίζονται για αυτούς χωρίς οι ίδιοι να έχουν κανένα λόγο. Η απάντηση του φοιτητικού κινήματος, όπως το 1973, το 1979, το 1987, το1991, το 1995, το 1998, το 2001, είναι οι μαζικές γενικές συνελεύσεις, οι δυναμικές διαδηλώσεις και οι καταλήψεις διαρκείας.
Όσον αφορά στην εξεταστική, το ψευτοδίλημμα (κατάληψη ή εξεταστική) της ΔΑΠ γκρεμίστηκε σαν χάρτινος πύργος, αφού μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητικό συμβούλιο του τμήματος εξασφαλίστηκε ότι η εξεταστική Δε θα χαθεί, αλλά θα μεταφερθεί για τους επί πτυχίω ανεξάρτητα απ’ τις κινητοποιήσεις στις 26/6, ενώ για όλα τα έτη σε διπλή το Σεπτέμβρη. Την ευθύνη για τους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί η εξεταστική του Ιουνίου την έχει ακέραιη το υπουργείο και η κυβέρνηση, εφόσον παραμένει άτεγκτη και δεν δεσμεύεται ότι δε θα καταθέσει το νέο νόμο-πλαίσιο.

Η συγκρότηση ενός ευρύτατου μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας, ενός μετώπου που θα συσπειρώνει όλους τους φοιτητές και θα περιλαμβάνει όλους τους φορείς της εκπαίδευσης που αντιτίθενται στο νόμο πλαίσιο και τα υπόλοιπα νομοθετήματα, είναι αναγκαία συνθήκη για την τελική πορεία προς τη νίκη του φοιτητικού κινήματος. Επιπλέον, απαιτείται οι φοιτητικοί σύλλογοι να συντονίζουν με τρόπο ισότιμο και αμεσοδημοκρατικό την περαιτέρω οργάνωση του αγώνα, ούτως ώστε ο αγώνας αυτός να γίνεται κτήμα όλων των φοιτητών, των εργαζομένων και να αποκτά τη στήριξη όλου του λαού. Καλούμε όλες τις Γενικές συνελεύσεις και τις Καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων σε ενιαίο συντονισμό της δράσης μας μέσα από το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. Κάθε αντίληψη που παραμένει εκτός του ενιαίου συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων με αυτοαναφορικά παρασυντονιστικά, αποδέχεται το διαχωρισμό των συντονιστικών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατεβάζει ξεχωριστά πανώ, στοιχίζει ένα δυναμικό πίσω από πολιτικά μορφώματα τα οποία καμία νομιμοποίηση δεν έχουν μέσα στους συλλόγους, δημοσιεύει σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας ανακριβείς αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, είναι τουλάχιστον διασπαστικές προς το φοιτητικό κίνημα.
Ενός λαού που δεν υποφέρει λιγότερα από όσα οι φοιτητές. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας περήφανα την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων κυβερνήσεων, προχώρησε και προχωράει ακόμη σε σφοδρά πλήγματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ξεκινώντας πέρυσι με την ελαστικοποίηση του οχταώρου και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, συνεχίζει με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, που επί της ουσίας μετακυλύει το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και με πολλές άλλες ρυθμίσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, οι οποίες καταδικάζουν τους εργαζομένους σε μια ζωή καταπίεσης και εκμετάλλευσης.
Στο δυσοίωνο μέλλον που ετοιμάζουν για τους φοιτητές, τους αποφοίτους και τους εργαζόμενους, το φοιτητικό κίνημα δε μπορεί παρά να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τη δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι ο νέος νόμος-πλαίσιο δεν θα κατατεθεί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
► ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ-ΠΛΑΙΣΙΟ
► ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΣΤΑ ν+2 ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
► ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡ.16Σ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΙΒΔΜ, ΔΟΑΤΑΠ
► ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΟΑΤΑΠ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΤΙΣ 18-19/6
► ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΤΙΣ 26-27/6
► ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
► ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
► ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
► ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
► ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
ΝΑ ΜΗΝ «ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ» ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 20/6
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 12.00 στα Προπύλαια
►ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ , ΤΕΤΑΡΤΗ 9.30 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ► ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/6, 13.00 ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ► ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6, ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ► ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΡΟΖ ΚΤΙΡΙΟ, ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΣΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
► ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ κλπ) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/6 ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/6 ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ


ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ