Σύλλογος Φοιτητών Νομικής_Κατάληψη

Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2006

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του φοιτητικού συλλόγου νομικής 14-20/6

Τετάρτη 14 Ιουνίου

09.30: παράσταση διαμαρτυρίας στη Γ.Σ. τμήματος, για να επικυρωθεί η απόφαση του ΔΣ για την εξεταστική
12.30: κατάληψη του «ροζ κτιρίου»
19.00: συζήτηση για το φοιτητικό κίνημα

Πέμπτη 15 Ιουνίου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
11.30: προσυγκέντρωση στη Νομική
12.00: προσυγκέντρωση στα Προπύλαια μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους της Αθήνας
Μετά την πορεία, συμμετοχή στο Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, στο Πολυτεχνείο

Παρασκευή 16 Ιουνίου

13.00: συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας, εξωστρεφείς κινήσεις και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους σε συντονισμό με τις υπόλοιπες κατειλημμένες σχολές του ΕΚΠΑ.
16.00: εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το ποδόσφαιρο και την πολιτική
20.00: προβολή ταινίας: meaning of life

Σάββατο 17 Ιουνίου

17.00: προβολή ταινίας
23.30: party!

Κυριακή 18 Ιουνίου

17.00: συζήτηση με Τούρκους αγωνιστές, οι οποίοι θα παίξουν παραδοσιακή μουσική. Παράλληλα, ψήσιμο…

Δευτέρα 19 Ιουνίου

16.00: εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τα δημοκρατικά δικαιώματα και την καταστολή
21.00: απολογιστική συντονιστική επιτροπή


Τρίτη 20 Ιουνίου

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
13.00 αμφ. Σαριπόλων


Καθημερινά θα υπάρχουν εξωστρεφείς κινήσεις και εξορμήσεις για την ενημέρωση όλων των φοιτητών και του λαού.
Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης αγώνων μουντιάλ…
Επισημαίνουμε ότι την ευθύνη για τυχόν παρεκκλίσεις από το ωρολόγιο πρόγραμμα την έχει ακέραιη το υπουργείο και η κυβέρνηση, εφόσον παραμένει άτεγκτη και δεν δεσμεύεται ότι δε θα καταθέσει το νέο νόμο-πλαίσιο…

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης

6 Comments:

At 9:19 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

nomizw oti einai exairetika exeftelistiko gia foitites tis nomikis eidika na "antidroun" me psisimo, proboli tainiwn kai party senw diadramatizontai tetoia gegnota pou tha mas aggixoun olous.proswpika paidia nomizw oti an einai oli sas ti zwi na epanastateite loufarwntas kai prospathwntas na "zisete" mesa stin antidrasi kalutero tha itan na kinithoume oloi mipws kai dwsoume parolauta exetaseis gia na mporesoume emeis me ti gnwsi na paroume ta inia, omws mallon to mualo den ftanei mexri ekei k akolouthei tin klassiki fugoponia. xupniste erastes tis ittonos prospatheias!!eseis ekei akoma psinete!pws tha sas parei kapoios sta sobara?

 
At 12:12 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

ΚΑΦΡΟΙ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΩΡΗΜΑΣΕΤΕ.

 
At 5:49 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

τι θα γίνει με την εξεταστική;

 
At 6:55 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Ως γνωστόν ο λόγος των κινητοποιήσεων(βλ.καταλήψεις) είναι η απόσυρση του επίμαχου νόμου-πλαισίου που προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Και ερωτώ:είναι οι καταλήψεις ο ενδεδειγμένος τρόπος; Αντί να ασχολήθείτε με τον κορμό των προβλημάτων της σχολής μας(:αξιοπρεπής αριθμός φοιτητών ανά κλιμάκιο, ελεύθερη επιλογή συγγραμάτων κτλ.), προβαίνετε σε καταλήψεις, οι οποίες μόνο όφελος δεν προσφέρουν, αλλά μας πηγαίνουν ακόμα πιο πίσω.
Επιπλέον, παρατηρηρούμε από ποιους υποκινούνται ή καθοδηγούνται οι καταλήψεις. Κατά βάση από τους αιώνιους φοτητές και τα γνωστά φερέφωνα των κομμάτων. Είστε οι ίδιοι που έχετε απομακρύνει όσους ενδιαφέρονται για ουσιαστικές αλλαγές, μακρυά από κομματικές υποδείξεις και χορηγίες, και βασικά όσοι θίγεστε από τον νόμο-πλαίσιο(η πλειοψηφία σας είναι πέραν του 6ου έτους και δεν έχετε καμμία επαφή με τα μαθήματα της σχολής).
Έπειτα, συχνά επικαλείστε τα πρότυπα των πανεπιστημίων των προοδεύτικών κρατών και την ολοκληρωτική διαφορά τους με την ελληνική πραγματικότητα. Είστε σίγουροι ότι πραγματικά θέλετε να συντελεστούν τέοιες αλλαγές και στην Ελλάδα; Γνωρίζετε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα έχετε θέση στο χώρο των πανεπιστημίων;
Τέλος, γιατί είστε τόσο σίγουροι ότι η διαφαινόμενη είσοδος των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα είναι εις βάρος των δημοσίων; Κατά τη γνώμη μου αυτό, σε βάθος χρόνου, θα είναι υπέρ της δημόσιας παιδείας. Αφήστε που τα ιδιωτικά ΑΕΙ δεν θα μπορούν να συγκριθούν με τα δημόσια όσον αφορά την κατάρτιση των διδασκόντων και τις προϋπόθέσεις εισαγωγής(το χρήμα δεν αρκεί για να φοιτήσει κάποιος). Αλλά και στα καθ'ημάς, η Νομική Σχολή δεν έχει να αντιμετωπίσει τον παραμικρό ανταγωνισμό.
Αυτά αγαπητοί συνάδελφοι.

 
At 1:52 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Μου προκαλεί τουλάχιστον γέλιο η μεταφορά των απόψεων του Τράγκα και του Βερέμη στο site της κατάληψης...Αν νομίζεις ανώνυμε ότι οι 1200 που ψήφισαν κατάληψη στην τελευταία συνέλευση ήταν όλοι αιώνιοι φοιτητές, εχεις πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας. Δε θα απαντήσω πιο σοβαρά, γιατί τέτοιου είδους σχόλια δε χρήζουν σοβαρότερης απάντησης...!

 
At 7:14 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητή/έ melian πρέπει να συναισθανθείς πως υπάρχει και μία μερίδα-αρκετά σημαντική- συμφοιτητών σου, η οποία είναι αντίθετη με τον τρόπο και τη σκοπιμότητα των κινητοποιήσεων. Αυτό τουλάχιστον διέκρινα ιδίοις όμασι όταν περίμενα, μαζί με δεκάδες άλλους συμφοιτητές μου, να εξεταστώ στις 08.06 στις Εφαρμογές Πολιτικής. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι μαζί σας ούτε όσους διαφωνούν ή είναι αντίθετοι να τους ταυτίζεις με τον Τράγκα και τον Βερέμη.
Τώρα όσον αφορά αυτήν την τύπου εξεταστική δυόμισυ εβδομάδων, δεν σας είδα να ξεσηκώνεστε και να διαμαρτύρεστε για το γεγονός πως π.χ. οι τρεις συνθέσεις(δημοσίου, ποινικού, πολιτικής) εξετάζονται εντός μιας εβδομάδας για ορισμένους συμφοιτητές σας. Μάλλον θα γιορτάζετε την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη συζήτησή του από Σεπτέμβρη πάλι.
Καλές διακοπές σε σας που έχετε πλήρη αντίληψη της πραγματικότητας και απαντάτε μόνο σε σοβαρά ζητήματα και καλό διάβασμα σε μας που δίνουμε 6 μαθήματα σε δύο εβδομάδες και έχουμε πρόβλημα αντίληψης.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home